REPORTAGE
En lyckad kårhelg
Cirka 150 scouter, ledare och föräldrar var ute på Petters. Trots vädret, som var en smula ostadigt men varmt, var stämningen god. KM i livlina, Petters-spår och prisutdelning stod på programmet.
Efter lunchen var det dags för nya tag. Seniorscouterna hade förberett ett “cykelhjul“ med sju olika stationer. På varje station berättades det något om Petters plus att det fanns någon klurighet för patrullerna att klara. Uppe vid lägerbålsringen berättades det om den första storstugan som brann ner och patrullen fick sedan titta på olika eldtyper och lista ut deras namn. Vid vindskydd nummer 1 berättades det om just vindskyddet och klurigheten var att namnge några växter. Övriga stationer var “Kims spel“, “livlinebowling“, “staty med lappar“, “hämta saker och bilda ord“ och “knopar“. Patrullerna var blandade med scouter från olika grenar och föräldrar. 
   
 Efter allt detta var det avslutning med prisutdelning, först och främst för kårmästerskap i livlina, men också för seniorscout- tävlingen “Lådan“. Och som traditionen bjuder halade de vinnande paret, “Bondbrudarna“, flaggan efter kårropet och scoutsången. Sammanfattningsvis kändes detta som en mycket lyckad och väl genomförd kårdag.
Det var lördagen den 11 oktober som många av kårens medlemmar hade bestämt sig för att åka ut till Pettersberg. Formerna var väldigt enkla: abonnerad buss från scoutlokalerna och tillbaka, lagad lunch, ingen kostnad och ingen föranmälan. Ett förfarande som var mycket välkomnande och otvunget. 
   
 Väl framme vi Petters hälsade kårordförande R:et alla välkomna och berättade om dagens program. Den första gemensamma övningen var kårmästerskap i livlina, som hade arrangerats av patrullscoutavdelningen Skogsmännen. Tävlingen genomfördes i omgångar med först miniorscouter och sedan deras föräldrar, därpå juniorscouter, patrullscouter och deras föräldrar. Sist tävlade ledare och seniorscouter. Det var en bra tävling med mycket “fighting spirit“. Några av föräldrarna var så bra att de nog måste tävla i ledar- och seniorscoutklassen nästa år. 
   
     Lunchen serverades inne i storstugan eftersom vädret var stundtals lätt fuktigt. Eftersom vi var många som ville ha mat blev det lagom att gå in grenvis efter livlinan. De rutinerade föräldrar och ledare som lagat maten klarade lätt av anstormningen av hungriga scouter och föräldrar, som glupskt åt portion på portion av den heta “chilin“ som serverades.